Opasni Predrag Petković iz Laktaša pokušao pobjeći preko GP Gradiška. Uhapšen je

Opasni Predrag Petković iz Laktaša pokušao pobjeći preko GP Gradiška. Uhapšen je


Predrag Petković iz Laktaša, koji je uhapšen jutros prilikom bijega na graničnom prelazu Bosanka Gradiška nalazi se u Tužilaštvo BiH. Radi se o akciji “Kum”,  a uhapšeni Petković je prvoosumnjičeni.

Stiže Kajević

Osim Petkovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom narkotika, uhapšen je granični policajac Aleksandar Matović, a među osumnjičenima je i Fikret Kajević, vlasnik hotela “Royal”. Kajević će u Sarajevo, kako saznaje “Avaz” stići naredne sedmice.

 

No, kada je u pitanju Petković, koji se sumnjiči za promet narkoticima i oružjem on se dovodi i u vezu i sa  predmetom kodnog naziva “Storage”, zbog čega je bio hapšen prije dvije godine.

Ali članovi ove opasne kriminalne bande su i Milivoje i Dušan Lovrenović, otac iz sin iz Bosanske Gradiške, osumnjičeni u predmetu “Storidž”.

Milivoje Lovrenović zvani Čaruga opasni je ubica, osumnjičen za brojna ubistva.

Srbijanski Interpol je u septembru 2020. godine raspisao potjernicu za njim zbog likvidacije Strahinje Stojanovića, koji je autobombom raznesen 13. septembra 2020. godine na Novom Beogradu. Svi su koristili Sky i bili povezani s pojedinim policijskim inspektorima.

Tužilaštvo ima dokaze da je njegov sin Milivoje Lovrenović koji je uhapšen u Hrvatskoj, na aplikaciji Sky koristio nadimak Omladinac i sumnja se da je sarađivao s grupom Veljka Belivuka (Veljo Nevolja), tačnije da je članovima ove kriminalne grupe prodavao naoružanje – pištolje i puške.

Trgovali su i pištoljima

Ova grupa u maju prošle godine prodavala je heroin na području Ljubljane za 600 eura po komadu. Trgovali su i pištoljima u Srbiji, Hrvatskoj i Njemačkoj. Od prodaje samo 23 pištolja u Njemačkoj zaradili su 53.000 eura (106.000 KM).


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija