Opasno po život: Građani u strahu zbog dotrajalih bandera

Drvene bandere, nakrivljene i dotrajale, slika je koja bode oči u mjestu Gornji Štrpci kod Prnjavora. U naselju Jusupović neke su tako blizu kuća da postoji strah da će se na njih i srušiti.

“Na banderama su grane koje ugrožavaju bezbjednost električne energije. Čim počne nevrijeme odmah nestane struje po dva, tri sata, a to ugrožava i domaćinstvo. Može da pregori zamrzivač, televizor ili može doći do spoja elekrtične instalacije”, kaže Velemir Simeunčević.

Ovi problemi naveli su Simeunčevića da se obrati direktoru Elektrodistribucije u Prnjavoru i zatraži pomoć.

“Bio sam lično kod direktora Petrovića i odnio sam slike, rekao mu gdje se nalaze, na kojoj lokaciji. Gopsodin Petrović je sve popisao i rekao da će to biti riješeno u roku od 15 dana. Evo prošlo je četiri mjeseca na istom je sve kako je bilo”, kaže Simeunčević.

Nakon četiri mjeseca, novo obećanje iz Elektrodistribucije Prnjavor. Nadležni u Terenskoj jedinici Prnjavor su izvršili pregled na niskonaponskoj mreži koja obuhvata dvije trafostanice, te je tom prilikom utvrđeno da je potrebno izvršiti zamjenu ukupno osam stubova.

S obzirom na stanje mreže na području opštine Prnjavor, količine zahtjeva i potreba, terenske ekipe nisu uvijek u mogućnosti da u vrlo kratkom roku odgovore na sve zahtjeve. Što se tiče konkretnog zahtjeva kupca Simeunčević Veljka, poslat je dio stubova za zamjenu, a u toku ove sedmice biće izvršena sanacija mreže, saopšteno je iz Elektrodistribucije Prnjavor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79