Opasno vreli vikend u BiH, upaljen crveni alarm, temperature i iznad 40 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano i vruće. Poslije podne su mogući lokalni pljuski sa grmljavinom mogući na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 celzija, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stepeni, na jugu zemlje do 41 stepen.

nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 24 celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stepeni.

ponedjeljak se u Bosni očekuje umjerena naoblaka, a u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35, na jugu zemlje do 37 celzija.

Inače, meteoalarm je za danas izdao najviši, crveni stepen upozorenje za dijelove BiH zbog visokih temperature. Ovo upozorenje izdato je za regije Sarajeva, Mostara, Tuzle, Foče, Trebinja i Višegrada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79