Opasnog Harisa u Sarajevu lilvidirao plaćeni hitmen na biciklu

Jedna osoba osumnjičena za likvidaciju Harrisa Osterdahla u sarajevskom naselju Stup je uhapšena. Riječ je o državljaninu Švedske koji je uhapšen na Sokocu. Za drugim napadačem se još uvijek traga.

Kako saznajemo, pronađen je i automobil za koji se sumnja da su napadači koristili pri bjekstvu sa mjesta zločina.

Prema prvim informacijama pretpostavlja se da je riječ o plaćenim ubicama koje su namjenski došle u Sarajevo da likvidiraju Osterdahla.

Harris Osterdahl je, podsjećamo, ubijen u utorak u poslijepodnevnim satima ispred stambenog kompleksa Bulevar u naselju Stup.

Pripadnici PU Sokolac sinoć su na području ove općine uhapsili jednu osobu koja se dovodi u vezu sa ubistvom Harisa Osterdala u sarajevskom naselju Stup.

“Avaz” otkriva ekskluzivno da je riječ o Oliveru Erbertu – Peteru. On je sinoć lociran na području Sokoca a pronađeno je i vozilo koje ga je čekalo tokom izvršenja likvidacije.

Njegov pomagač i dalje se nalazi u bijegu.

Podsjećamo, sinoć u sarajevskom naselju Stup, na lice mjesta su došle dvije maskirane osobe sa sportskim torbama u kojim se nalazilo automatsko oružje.

Na licu mjesta nisu ostale čahure, pa se može može zaključiti da je riječ o profesionalcima.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79