Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”: Spremni smo za masovnu vakcinaciju protiv koronavirusa

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš“ spremna je da preuzme sve odgovornosti vezane za vakcinaciju građana Kantona Sarajevo, protiv Covid-19, kao i za liječenje pacijenata kod kojih bi došlo do eventualnih neželjenih reakcija.

Ovo su saopćili iz ove sarajevske bolnice.

– U zdravstvenoj ustanovi su formirani timovi za provođenje vakcinacije, a osoblje se u punom kapacitetu stavlja na raspolaganje građanima Kantona Sarajevo, kako bi predstojeći proces imunizacije protiv Covid-19 protekao u najboljem redu, jer je vakcina najvažniji saveznik u konačnom uništavanju pandemije i vraćanju u normalni način života – kazali su iz Opće bolnice.

Naglašeno je da će cijeli proces biti koordiniran sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva KS, a odvijat će se u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i drugim zdravstvenim ustanovama kantonalnog nivoa.

– Bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” spremno i odgovorno će preuzeti sve obaveze koje su u nadležnosti kantonalne bolnice. – piše u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79