Opća bolnica sa 82 hospitalizovana COVID pacijenta skoro sustigla KCUS

U Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu u Covid odjelu su trenutno na hospitalizaciji 82 pacijenta.

– U odnosu na jučerašnji dan, ovo povećanje za 10 pacijenata. Istovremeno, do polovine narednog mjeseca se očekuje završetak radova na adaptaciji izolatorija u krugu bolnice, kapaciteta 40-tak kreveta, koja će biti na raspolaganju za liječenje Covid pacijenata sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom – navedeno je u saopćenju Opće bolnice.

Prema ovim podacima, jasno je da je Opća bolnica skoro sustiga KCUS po broju hospitaliziranih pacijenata. Naime, na KCUS-u je trenutno 100 pacijenata, dok je u Općoj bolnici 82.

Mnoge se polemike vode oko zdravstva u Kantonu Sarajevo, ali je jasno da se moglo ranije reagirati i da se odavno mogao i trebao osposobiti izolatorij u krugu Opće bolnice. Time bi se prednost dala životima građana, spašavanju zdravstva, a ne inatu i samovolji pojedinaca, što je bespotrebno usporilo proces da KS spremno i dobro odgovori na pandemiju koronavirusa.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79