Opća bolnica: Turski ljekari će radit sa osobljem Covid tima

U protekla 24 sata u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ na hospitalizaciju je primljeno 60 pacijenata ,od kojih je 37 smješteno u Covid odjel.

Jutros je na bolničkom liječenju u Covid odjelu Opće bolnice 181 pacijent, od kojih je 13 na intenzivnoj njezi,11 u postintenzivnoj, 6 je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a 2 pacijenta su na respiratoru. Prethodnog dana jedan pacijent je preminuo, saopćeno je iz ove ustanove. Iz bolnice je otpušteno 36 pacijenata, od kojih 8 iz Covid odjela.

KCUS: Nije dozvoljen ulazak turskim ljekarima

U organizaciji Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo u Općoj bolnici će danas i sutra, zajedno sa osobljem Covid tima, raditi vodeći ljekari iz American hospital u Istanbulu, prof. dr. Bilgin Sait, specijalista interne medicine i vođa Covid centra u ovoj bolnici i njegov kolega doc. dr. Siran Keske infektolog.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79