Opća bolnica u Sarajevu: Svi Covid odjeli su puni

U Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu u protekla 24 sata je zabilježen najveći broj hospitaliziranih pacijenata od početka pandemije koronavirusa.

Na bolničkom liječenju u Covid odjelima ove zdravstvene ustanove je trenutno 127 pacijenata, od kojih je šest na intenzivnoj, a dvoje na poluintenzivnoj njezi, saopćeno je iz bolnice.

Tokom prethodne noći u Covid trijažnoj ambulanti je bilo 60 pregleda i pruženo su 264 usluge, a na hospitalizaciju je primljeno 19 srednje teških i teških pacijenata.

Na Kliniku na Podhrastove je premješten jedan pacijent, a šest je otpušteno kući. U trijažnoj ambulanti jutros je na opservaciji 11 pacijenata. U protekla četiri mjeseca na hospitalizaciji u Covid odjelima Opće bolnice je bilo više od 800 pacijenata.

Navodi se kako se istovremeno i dalje nastoji organizirati rad u ne-covid odjelima, pa je tako jučer 58 pacijenata primljeno na bolničko liječenje ,a otpušten je 41.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79