Općina Centar odlučila: U parku Hastahana će se ipak graditi zgrada, stanovnici prijete tužbama

Ukoliko ovaj regulacioni plan prođe mi ćemo učiniti sve da srušimo odluku OV i da krivično odgovarate za to, kazao je Bošnjak

Općinsko vijeće Centar na današnjoj sjednici usvojilo je Regulacioni plan Gradski centar Marijin Dvor lokalitet Hastahana, javlja Faktor.

Nakon burne rasprave na sjednici kojoj su prisustvovali građani Marijin Dvora glasanjem je usvojen Regulacioni plan, sa 17 glasova za, 9 protiv i 1 suzdržanim.

Građani su ogorčeni usvajanjem ovog Regulacionog plana i najavljuju tužbe protiv Općinskog vijeća Centar jer ne žele da se na Hastahani išta gradi i da ostane samo park.

– Ukoliko ovaj regulacioni plan prođe mi ćemo učiniti sve da srušimo odluku OV i da krivično odgovarate za to – kazao je predsjednik savjeta MZ Marijin Dvor Zvonimr Bošnjak obraćajući se na sjednici OV u ime građana.

Načelnik Nedžad Ajnadžić obraćajući se zastupnicima prije glasanja kazao je da će na Hastahani većina prostora biti park, neka poslovna zgrada i podzemna garaža.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79