Općina Kiseljak doživljava totalni procvat i otvara nova radna mjesta

Općina Kiseljak doživljava totalni procvat i otvara nova radna mjesta


Općina Kiseljak trenutno doživljava značajan ekonomski procvat zahvaljujući investicijama vrijednim stotine miliona konvertibilnih maraka.

Načelnik Kiseljaka, Mladen Mišurić, ističe da je neposredna blizina autoceste i izgrađena infrastruktura, zajedno s podrškom lokalne vlasti, ključni faktor za privlačenje investitora.

Jedna od najznačajnijih investicija je dolazak njemačkog trgovinskog giganta Lidla, koji će u Kiseljaku izgraditi logističko-distributivni centar vrijedan 100 miliona eura. Ovaj centar ne samo da će otvoriti nova radna mjesta, već će pružiti nove poslovne prilike i za domaće kompanije i dobavljače.

“Za nas je velika čast što smo uspjeli privući jednu takvu kompaniju da gradi svoj logistički centar na području naše općine. Od početka smo uspostavili odnos međusobnog povjerenja, a oni su nam poklonili povjerenje da će lokalna zajednica ispuniti sve što je obećala,” izjavio je načelnik Mišurić.

No, Lidl nije jedini investitor u Kiseljaku. Nekoliko drugih kompanija također ulaže u izgradnju svojih poslovnih objekata, među kojima je i domaći trgovinski lanac Robot. Robotova investicija od preko 30 miliona KM vraća stari sjaj jednom od simbola Kiseljaka, dodatno podstičući ekonomski rast i otvaranje novih radnih mjesta.

Ove investicije ne samo da podstiču ekonomski razvoj, već pružaju i mogućnost povratka mnogim ljudima koji su otišli u potrazi za boljim životom i radnim mjestom.

“Svi oni koji su otišli mogu da se vrate, jer sada imamo nove prilike za zapošljavanje i prosperitet. Kiseljak postaje atraktivno mjesto za život i rad,” dodao je načelnik Mišurić.

Općina Kiseljak je na putu da postane jedan od ključnih centara ekonomskog rasta u regiji, zahvaljujući strateškim investicijama i proaktivnom pristupu lokalne vlasti u privlačenju investitora. Ovaj procvat obećava svijetlu budućnost za sve njene stanovnike.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija