Općina Stari Grad se ogradila od zaposlenika koji je psovao proteste za Palestinu

Sarajlije su ogorčene na facebook status uposlenika Općine Stari Grad Bojana Ignjatića koji radi kao referent u šalter sali, koji je tokom današnjeg dana kada su u Starom Gradu organizovani mirni protesti za građane Palestine, psovao kako kaže lažne humaniste.

Od njegovih postupaka ogradila se i Općina Stari Grad.

Poštovani građani, Općina Stari Grad Sarajevo ograđuje se od ličnih stavova i mišljenja namještenika B.I. iznesenog na društvenim mrežama o stradanjima Palestinaca.
Napominjemo da se radi o pojedincu čije mišljenje ne odražava stav ovog organa uprave, kao ni uposlenika Općine Stari Grad Sarajevo.

Općina Stari Grad Sarajevo izgrađena je na temeljima multietičnosti, suživota, tolerancije i poštovanja i snažno se zalaže protiv svih zločina i napada na nevine civile, žene i djecu, te svega ono što su i naši građani preživljavali, u ne tako dalekoj prošlosti. Višedecenijsko ubijanje i zlostavljanje Palestinaca moraju hitno prestati i to je jedina poruka koja može otići iz Starog Grada. Želimo upoznati javnost da je protiv namještenika B.I. i zbog drugih sumnji u nezakonitosti već ranije podignuta krivična prijava, a Općina Stari Grad Sarajevo će poduzeti adekvatne mjere i upoznati istražne organe i sa ovim slučajem.

Naše misli i molitve su uz nevini narod u pojasu Gaze koji se suočavaju sa brutalnim zločinima i genocidom,” v.d. Općinskog načelnika Mirsada Smajić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79