Općini Stari Grad: Oružje je pronađeno u prostorijama streljačkog kluba

Nakon što je FUP pretresao prostorije u Općini Stari Grad i saopćio kako su pronašli puške i nišane, sada se oglasila i Općina Stari Grad.

Kažu da je oružje pronađeno u prostorijama koje koristi streljački klub.

“Imajući u vidu da se posljednjih dana u medijima plasiraju neprovjerene i nepotpune informacije o oružju pronađenom u Općini Stari Grad Sarajevo, a koje mogu izazvati nemir kod građana, kao i samih uposlenika Općine Stari Grad Sarajevo, s ciljem objektivnog informisanja, iznosimo sljedeće:

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevo, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova – pripadnici Federalne uprave policije, izvršili su u petak 13.10.2023. godine pretres u prostorijama Općine Stari Grad Sarajevo.

Pretres je izvršen u prostorijama koje je Općina Stari Grad Sarajevo dodijelila u zakup Udruženju “Klub za praktično streljaštvo i taktički trening Point”.

Općina Stari Grad Sarajevo nije imala pristup ovim prostorijama, kao što nema pristup ni ostalim poslovnim prostorima izdatim u zakup. Ulaz u prostorije, kao i izuzimanje zaplijenjenih predmeta i dokumentacije, policijskim službenicima Federalne uprave policije omogućili su korisnici prostora, a ne Općina Stari Grad Sarajevo.

Međusobna prava i obaveze Općine Stari Grad Sarajevo sa korisnikom prostora – Udruženjem “Klub za praktično streljaštvo i taktički trening Point”, regulisani su ugovorom o zakupu po osnovu neposredne dodjele, a koji je zaključen 2022. godine.

Nažalost, širenjem dezinformacija i pogrešnim interpretacijama o nabavci oružja i navodnom naoružavanju Općine, bespotrebno se širi panika i izaziva nemir, a što nije u interesu građana i dodatno doprinosi ionako narušenom ugledu ovog organa uprave”, govore iz Općine Stari Grad.

Podsjetimo, ovo su potvrdili i iz streljačkog kluba, a njihovo obraćanje pročitajte OVDJE.

Bruka godine: FUP oduzeo oružje od streljačkog kluba, a ne od Općine Stari Grad

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79