Općinski sud Sarajevo oslobodio Budimira

U Općinskom sudu u Sarajevu danas je oslobođen bivši predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, kojeg je Tužilaštvo KS teretilo za krivična djela krive upotrebe položaja ili ovlasti, primanje odnosno davanje dara ili drugih oblika koristi.

Presuda je bila zakazana za 11 sati.

Budimir se tereti da je, djelujući s drugim optuženim, kao predsjednik Federacije BiH, samoinicijativno ili nakon intervencija različitih osoba, među kojima i osoba iz političkog života, kao i osoba iz kriminalnog miljea, zloupotrijebio položaj i ovlasti predsjednika FBiH, na nezakonit način izvršio pomilovanja, oslobađanja od kazni zatvora, te brisanja iz kaznene evidencije za osobe osuđene na različite zatvorske kazne.

Riječ je o predmetu koji je prvobitno vodilo Tužilaštvo BiH, nakon čega je on prebačen na kantonalni nivo. Suđenje u ovom predmetu traje već skoro četiri godine prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments