Općinski sud u Sarajevu odbio Mevludina Mekića

Općinski sud u Sarajevu proglasio se nenadležnim po tužbi Melvudina Mekića, bivšeg predsjednika Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu UNSA koji je tražio od ove pravosudne institucije da poništi kao nezakonito rješenje Vlade KS o imenovanju Murata Ramadanovića za čelnika UO UNSA.

Mekić je tražio poništenje rješenje od 19.decembra 2017.godine i tražio da ga Vlada KS vrati na poziciju predsjednika Upravnog odbora Univerziteta.

On je zahtijevao i nadoknadu štete u iznosu od 31.000 maraka. No sud je nakon što se proglasio nenadležnim također odbacio i Mekićevu tužbu podnesenu 3.januara prošle godine, piše Avaz.

Kantonalni sud u Sarajevu, također, pravosnažno je odbacio Mekićev prijedlog za određivanje mjere osiguranja sa privremenom mjerom. To znači da Ramadanović i dalje ostaje predsjednik Upravnog odbora, bez obzira na pravo žalbe na ovu presudu.

Ranije je Vlada KS ocijenila da tokom imenovanja Ramadanovića nije napravila nikave propuste.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments