Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo: Usvojen rebalans budžeta i ključni dokumenti

Održana je 35. redovna sjednica Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, na kojoj su usvojeni nekoliko ključnih dokumenata koji će imati značajan utjecaj na buduće projekte i kvalitet života građana.

Prije početka sjednice, vijećnici su odali počast nedavno preminulom bh. velikanu i akademiku Abdulahu Sidranu, učeći Fatihu, u znak poštovanja prema njegovom nasljeđu.

Najistaknutiji među usvojenim dokumentima bio je rebalans općinskog budžeta, što će omogućiti realizaciju niza važnih projekata.

“Usvajanjem rebalansa sada smo u mogućnosti prenijeti neutrošena sredstva iz prošlogodišnjeg budžeta, koja su poprilično velika s obzirom na situaciju u kojoj se Općina Stari Grad tada našla. Rebalans iznosi visokih 41,5 miliona KM, a ta sredstva će se sada iskoristiti za značajne projekte koji će poboljšati kvalitet života naših građana. Izdvajam projekte sanacije saobraćajnice prema izletištu Barice, uređenje Kasarne ‘Mustafa Hajrulahović Talijan’ na Zmajevcu, kao i mnoge druge u čijoj realizaciji će nam pomoći i Vlada Kantona Sarajevo”, pojasnio je predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad, Seid Škaljić.

Pored rebalansa, općinski načelnik Irfan Čengić istaknuo je kao uspjeh ove sjednice usvajanje Prijedloga odluka koje će definisati korištenje javnih površina na području općine, kao i Nacrt odluke o javnim parkiralištima.

“Te oblasti su definitivno bile razlog najvećih problema u funkcionisanju Općine Stari Grad, što smo naslijedili prošle, a sada rješavamo u ovoj godini. Cilj nam je do ljeta uspostaviti funkcionalno javno preduzeće, te imati novi set odluka iz oblasti javnih površina i parkirališta. Zaista sam zahvalan Općinskom vijeću na saradnji, jer ovih pet sjednica od kada sam načelnik usvojili smo veliki broj akata i idemo ka rješavanju svih onih nagomilanih problema koje smo zatekli”, izjavio je načelnik Čengić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79