Operacija koštala 2.200KM: Doktori se “talili” 700 ili 800 KM po osobi. Djevojčice više nema

Tužilaštvo Kantona Sarajevo izdat će naredbu za obdukciju tijela djevojčice Džene Gadžun, nakon koje će se znati tačan uzrok smrti.

Uporedo s tim, policijski službenici MUP-a KS pod nadzorom Tužilaštva KS intenzivno poduzimaju i druge radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja, piše portal N1.

Djevojčica iz Kaknja je prije nekoliko dana došla da operiše očne kapke u polikliniku u privatnoj ordinaciji “Halimić”, a tokom operacije je pala u komu.

Operaciju je radilo osoblje ordinacije Halimić, doktorice Jasmina Halimić i Nina Jovanović, a anesteziolog bio dr. Suad Rožajac. Upravo se ime dr. Rožajca često spominje u medijskim izvještajima a i sami roditelji su ga opisali kao jednog od glavnih krivaca.

Potresna poruka majke preminule djevojčice: “Allahu si bila draža već nama. Meleku moj”

Operacija male djevojčice je navodno koštala 2200 KM. Igrati se sa životom male djevojčice zbog 700 ili 800 KM po osobi …

Sve je isto, a ništa isto nije. Dobili smo novog Murisa. Samo sada nije Dženan nego Dženi. Nisu bili Romi ali jesu Doktori.

Neće Vam to novinari reći, niti će to istražiti, niti će zahtjevati da se istraže takve stvari ali će Vam svakako ispirati mozak o visokoj politici i geostrategiji i o tome kako su njih trojica isti.

Gadite mi se svi koji ste do jučer imali mogućnost i dizali glas za druge stvari, a za ovo Vam je svejedno.

Svejedno Vam je i kako su maloj Dženi „uzeli“ život da bi jadnim roditeljima uzeli i život i pare”, napisao je Kapidžić.

Igrali ste se sa životom djevojčice zbog 700 KM po osobi. Dobili smo novog Murisa, samo sada nije Dženan nego Dženi

Roditelji djevojčice, kojoj je operisan očni kapak i ugrađena plastika, koju njeno tijelo nije prihvatilo, govore kako je plastika trebala biti izvađena u jednoj privatnoj ustanovi u Sarajevu, ali da njen mozak nije uspio izdržati anesteziju te da je operacija urađena u unajmljenoj sali.

“Djevojčicu smo uveli na nogama, nakon sat i po vidjeli smo da ljudi ulaze i izlaze i da se nešto dešava. Suprugu sam rekla da nešto nije uredu, on je rekao da neko vjerovatno vadi zub, jer je to zubarska ordinacija.

Mi nismo znali da je to zubarska ordinacija. Došla je hitna, izašla sam iz auta, svi su trčali, izgubljeni, govorili su da je dijete uredu i da će sve biti dobro. Doktorica Nina Jovanović je rekla da je operacija uspješno završena te da je u trenutku buđenja djevojčici prestalo raditi srce i da je izgubila kisik. Svojim nogama je ušla u salu…”, govori vidno potresena majka djevojčice iz Kaknja.

Ovo je privatna klinika u Sarajevu iz koje je djevojčica (3) dovezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu

Malena Džena, čija sudbina je potresla cijelu Bosnu i Hercegovinu, preminula je.

Ovu vijest potvrdio je preko Facebook profila njen otac Muris Gadžun.

“Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet. Da ti dragi Allah podari lijepi džennet. Amin”, napisao je Muris.

Malene Dženi više nema…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79