Opet 5000KM od muškarca!

Službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Tužilaštva KS i uz podršku Specijalne policijske jedinice, započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva BIC na području Sarajeva i lišili slobode jednu osobu zbog iznude.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres i pritvor jedne osobe iz Sarajeva Mustafa Halimanović (56) koja je odranije poznata kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, a koja se sumnjiči da je danas u prijepodnevnim satima na području općine Centar – Sarajevo od jedne osobe iznudila 5.000 KM, uz prethodno upućene prijetnje opasne po život njega i njegove porodice.

Prilikom intervencije policije i pretresa navedene osobe pronađeni su i izuzeti novac u iznosu od 5.000 KM, vatreno oružje, municija, mobilni telefonski aparat i SIM kartica te drugi predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem ovih krivičnih djela.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će u zakonskom roku biti predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

 

Šehović smijenjen zbog automobila

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79