Opet prevara na Facebook-u: “Nema vaučera za tačan broj patki na slici”

Nekoliko Facebook stranica koje zloupotrebljavaju vizuelni identitet trgovačkog lanca Bingo obećavaju korisnicima/ama ove društvene mreže 4.000 KM ukoliko riješe zadatak iz objave na stranici. Učešće u ovim “nagradnim igrama” može rezultirati neželjenim finansijskim troškovima.

Trgovački lanac Bingo zaista organizuje nagradne igre, ali je na zvaničnoj stranici ovog lanca u odjeljku često postavljena pitanja precizirano na koji se način one organizuju. S tim u vezi navodi se:

Sve u vezi nagradnih igara možete pronaći na našoj web stranici u rubrici Nagradne igre, ili putem linka: https://www.bingotuzla.ba/nagradne-igre-bingo/ Kada će biti izvlačenje i objava dobitnika nagradne igre? Svaka nagradna igra je različita, ali u većini slučajeva nagrade se izvlače 7 dana nakon završetka nagradne igre.

Spisak dobitnika objavljujemo 10 dana nakon izvlačenja dobitnika, nakon što pripremimo ažurirani spisak dobitnika i kontaktiramo dobitnike. Spisak dobitnika objavljujemo na web-u putem linka https://www.bingotuzla.ba/nagradne-igre / i Facebook stranici.

Dobitnik sam nagrade, ali nisam kontaktiran. Kome se mogu obratiti? Ako ste poslali ispravne podatke, bit ćete kontaktirani od strane Organizatora nagradne igre. U slučaju da još uvijek niste, molimo Vas da se obratite direktno Organizatoru nagradne igre ili nama putem Facebook-a.

Dakle, korisnici/e Facebooka mogu pronaći podatke o nagradnim igrama lanca Bingo na zvaničnoj web stranici lanca ili na zvaničnoj Facebook stranici, koja ima plavu kvačicu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79