Opet pritvoren Haris Pendić: Prijetio kardinalu, imamu ali i novinaru

Općinski sud Mostar danas je uvažio prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i zbog osnovanje sumnje da je u stjecaju počinio tri krivična djela ugoržavanje sigurnosti odredio jednomjesečni Harisu Pendiću (27) iz Mostara.

Pendić se, rekli su iz Tužilaštva HNK, sumnjiči da je u tri navrata, u vremenskom razdoblju od 17.maja do 7.novembra 2020. godine upućivao ozbiljne prijetnje po život, oštećenima: kardinalu V. P. građanima M. V., S. Ć. H., A. P. i novinaru Hrvatskog medijskog servisa B. G.

Muhamed Velić uznemiren: Evo zašto je popularni YouTuber Haris Pendić završio na policiji

-Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju strah da će počiniti krivično djelo kojim prijeti, a za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Kantonalno tužilaštvo, u saradnji sa Federalnom upravom policije (FUP) nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela.

Pendića su pripadnici FUP-a prije dva dana lišili slobode, a on je odranije poznat zbog istih ili sličnih djela.

Pendić je preko svog Youtube kanala „The Unstoppable Grind Master“ upućivao prijetnje, čak, i smrću kardinalu Vinku Puljiću, ali i sarajevskom imamu Muhamedu Veliću.

SIPA uhapsila Harisa Pendića: Preko YouTube-a prijetio kardinalu Vinku Puljiću


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79