Opet protest roditelja djece s poteškoćama u razvoju: Tražimo hitnu sjednicu

I jutros su se u Sarajevu ispred zgrade Vlade KS okupili roditelji i staratelji djece s poteškoćama u razvoju da bi mirnim protestom skrenuli pažnju na neefikasnost sistema.

Roditelji traže hitnu sjednicu kako bi se riješilo njihovo pitanje. Istakli su da njihova djeca nemaju vremena čekati do septembra, za kada je najavljena tematska sjednica Vlade KS na kojoj bi se trebali rješavati nagomilani problemi.

Oni su jutros ponovili kako ima puno toga čim nisu zadovoljni i da je sve sažeto u 20 tačaka upućenih Vladi.

Podsjetimo, Vlada Kantona Sarajevo odgovorila je na zahtjeve koje im je u ponedjeljak uputila grupa roditelja djece s poteškoćama u razvoju i invaliditetom iskazavši spremnost rješavanja njihovih problema zbog nagomilanih problema.

No, roditelji smatraju da nijedan od odgovora nije koncizan.

Oni, između ostalog, traže jedinstvenu bazu podataka, hitno formiranje više dnevnih centara za djecu s akcentom na ruralna područja po principu privatnog-javnog partnerstva, jedinstveno savjetovalište za osobe s invaliditetom, usluge personalne asistencije prenosi Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79