Opet stradao pješak u Sarajevu: Automobilom udario dijete 2018. godište koje je zadobilo povrede opasne po život

U Hadžićima kod Sarajeva jučer se desila saobraćajna nesreća u kojoj je petogodišnje dijete zadobilo povrede opasne po život.

Naime, jučer oko 13:30 sati na kolovozu magistralnog puta M-17, u mjestu Kahrimani, općina Hadžići, dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz djeteta koje je rođeno 2018. godine.

Njega je udario putnički automobil “Alfa Romeo” kojim je upravljala vozač S. Š., rođena 1999. godine, nastanjena u Hadžićima.

Dijete je zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, te je na Klinici za neurohirurgiju zadržano na daljem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79