Opismenio je pola Bugojna: Ko je svirepo ubio omiljenog učitelja

Bugojanci i dalje traže odgovore, na pitanje ko je brutalno mučio i opljačkao Stjepana Kolaka (86) učitelja u penziji. Počinioci ovog monstruoznog čina su još na slobodi što dovodi do velikog uznemirenja javnosti.

Naime, nemoćni starac 18. oktobra ove godine brutalno je napadnut u svojoj kući u ulici Hadžialića Ograda, te je stravično mučen i maltretiran da bi počiniocima otkrio gdje krije novac i dragocjenosti.

Kako piše Avaz, policija sumnja da su dvojica za sada nepoznatih muškaraca upala su u Kolakovu kuću gdje su ga vezali i dugo tukli.

Iskoristili su odsustvo starčevog sina, što ukazuje da su objekt dugo držali pod prismotrom. Prema navodima našeg izvora, starac je preživio horor, a napadači su ga gušili stavljajući mu najlonsku kesu na glavu. No, ovaj poštovani prosvjetni radnik nije imao veliku ušteđevinu.

Napadači su uspjeli uzeti manju količinu novca, prije nego su napravili veliku premetačinu u kući. Po dolasku policije na lice mjesta stari učitelj je bio živ, ali nije uspio kazati ko su napadači.

Prebačen je u travničku bolnicu, a potom i u KCUS gdje je od posljedica mučenja i preminuo.

Od momenta saznanja da je Kolak umro, do danas saslušano je destine potencijalno osumnjičenih, a pojedinci su i poligrafski testirani, no za sada niko nije uhapšen.

Kako nezvanično saznajemo iz kuće su izuzeti i određeni tragovi među kojima je i DNK materijal, ali to za sada nije dovelo do osumnjičenih. Inače, tokom svoje prosvjetne karijere Stjepan je izveo mnoge generacije koje je naučio da pišu i čitaju, od njega su se putem društvenih mreža opraštali njegovi đaci, a jedan od njih je napisao da je „opismenio pola Bugojna“ i da nije zaslužio ovako strašnu smrt.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79