Opljačkana Javna kuhinja “Obrok ljubavi” u Banjaluci

Javna kuhinja “Obrok ljubavi” u Banjaluci bila je tokom noći na meti vandala, saopštilo je Udruženje građana “Mozaik projateljstva”.

Da je Javna kuhinja “Obrok ljubavi” opljačkana, potvrdio je predsjednik udruženja “Mozaik prijateljstva”, Miroslav Subašić za Nezavisne.

On ističe da su u sinoć ostali do kasno ostali kako bi napravili ručak, da sugrađani ne bi morali čekati ujutru u redu.

“Kamera je snimila da je samo 20 minuta nakon što su žene izašle, odnosno u 19:30 časova lopov ušao” ističe Subašić.

Subašić je, kako navodi, došao oko 6.45 časova u “Mozaik prijateljstva” i imao je šta da vidi.

“Troja vrata su obijena, kao i novi prozor koji smo postavili na kuhinji”, kazao je Subašić te dodaje da su morali baciti pripremljeni ručak, zbog sumnje da je otrovan.

“Još gledamo šta nam je pokradeno, ali ono što je evidentno je to što moramo baciti između 150 – 200 litara hrane, u koje smo uložili i trud i namirnice”, kazao je Subašić.

Kako kaže, kamere su bile pomjerene, ali da počinitelj jednu nije vidio, tako da je kamera snimila kako provaljuje.

“Policija je došla ubrzo nakon poziva, u roku od 10 minuta. Nadam se da ćemo možda čak u toku dana sve uspjeti riješiti”, rekao je Subašić.

Udruženje građana “Mozaik prijateljstva” saopštilo je na Facebook stranici da su jutros prilikom dolaska na posao zatekli obijena i polupana unutrašnja vrata, izvaljene prozori.

“Javna kuhinja koja dnevno nahrani više od 600 gladnih usta je danas bila prinuđena da sav kuhani obrok od 150 litara koji je bio pripremljen za današnju podjelu prospe”, naveli su iz pomenutog udruženja u objavi.

“Nismo sigurni iz kojih je razloga ova provala učinjena, a ne želimo ni u kom slučaju da dovedemo zdravlje naših korisnika i zbog toga će vrijedne ruke naših kuharica pripremiti novi obrok za današnju podjelu”, naveli su na Facebooku.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79