Opljačkao poštu, odnio novac pa naletio na policajca

Vi ste višestruko osuđivani, a i razbojstvo ste počinili nekoliko mjeseci nakon što ste izašli iz zatvora- naveo je nakon izricanja presude otegotne okolnosti sudac Županijskog suda u Zagrebu Tomislav Juriša

Renato Pinterić (47) osuđivan za razbojstva, krađe, prevare, krivotvorenje isprava i davanje lažnih iskaza, nepravomoćno je osuđen na šest godina zatvora jer je u lipnju orobio poštu na zagrebačkim Srednjacima

Pinterić je 14. lipnja 2018. u 7.15 sati maskiran i naoružan pištoljem upao je u poštu u Ulici braće Domany 8.

– Daj novce, daj novce- povikao je prijeteći oružjem trima djelatnicama koje su mu u strahu za život predale novce iz blagajne i sefa. Potom je izašao iz pošte i ugledao policajca. Prije nego su ga uhitili odbacio je oružje i vrećicu su 80.480 kuna koje je pokupila policija.

– Vi ste višestruko osuđivani, a i razbojstvo ste počinili nekoliko mjeseci nakon što ste izašli iz zatvora- naveo je nakon izricanja presude otegotne okolnosti sudac Županijskog suda u Zagrebu Tomislav Juriša. Olakotnim je cijenio Pinterićevo priznanje te činjenicu da prema nalazu medicinskog vještaka osuđenik “ima zdravstvenih problema s neizvjesnim ishodom”.

Pinterić je na istom sudu već osuđivan zbog razbojstva. Za pljačku 405.000 tolara iz zlatarnice “Aurore” u Novom Mestu od 8. studenog 2001. sutkinja Dušanka Zastavniković-Duplančić 2002. ga je nepravomoćno osudila na osam godina zatvora.

– Da sam ubio manje bih dobio – rekao je 2002. kad su ga izvodili iz sudnice i psujući dodao: “Ubojicu ćete napraviti od mene!” Potom je pljunuo prema sutkinji, izvijestio je Večernji list. Nakon toga pravosudni policajci su ga izveli, a on je nastavio psovati dok su ga vodili u pritvor. Tijekom postupka priznao je pljačku zlatarnice tvrdeći kako je to učinio da bi vratio dug višestrukom ubojici Perici Majstoroviću kojeg je upoznao u zatvoru.

Pinterić se branio tvrdeći kako se kod Majstorovića zadužio za 1000 maraka, a kako novac nije vraćao dug se popeo na 5000 maraka. Znajući da je Majstorović ubojica Pinterić ga se, tvrdio je, bojao i odlučio na pljačku kako bi vratio dug.

Sud mu nije povjerovao. Pinteriću su između ostaloga sudili i zbog pljačke banke u Fužinama koju je u svibnju 2001. orobio s ubojicom Borisom Pilčićem i još dvojicom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments