“Opomena”: U dvorištu poznatog sarajevskog osuđenika pronađena eksplozivna naprava

U sarajevskoj ulici Slatina pronađena je večeras eksplozivna naprava u dvorištu jedne stambene kuće, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Kako se nezvanično saznaje, radi se o dvorištu kuće Elvedina Mahmutovića, poznatog sarajevskog osuđenika. On je u aprilu ove godine osuđen na četiri godine zatvora u predmetu ‘Tower‘.

Kako je saopćeno iz Operativnog centra našem portalu, policijski službenici brzo su intervenisali i deaktivirali eksplozivnu napravu.

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Privođenje u akciji Tower

Trenutno se radi na tome da se pronađe počinilac. O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštva KS.

Podsjetimo, Mahmutović i zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera Sedin Halilagić uhapšeni su 2019. godine s označenim novcem od 30.680 eura.

Općinski sud u Sarajevu u oktorbu 2019. potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Halilagića i Mahmutovića zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristii.

Prema navodima iz optužnice, Halilagić i Mahmutović teretili su se da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine kao odgovorne osobe firme Smart Invest, koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta Sarajevo Tower, od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79