Oporavio se ljekar dobojske bolnice koji je bio pozitivan na koronavirus

Ljekar dobojske bolnice, kojem je 26. marta potvrđeno prisustvo koronavirusa, oporavio se jučer, saopćeno je iz te zdravstvene ustanove.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Odmah nakon pozitivnog testa hospitaliziran je u Službi za infektologiju bolnice u Doboju, gdje je bio do jučer.

– S obzirom na to da su mu u posljednja 24 sata potvrđena dva negativna testa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, pacijent je otpušten iz Bolnice Doboj kao izliječen – saopćeno je iz te zdravstvene ustanove.

Bez obzira na negativnost testova, a po preporukama Ministarstva zdravalja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo RS, nakon nestanka simptoma koronavirusa u određenom vremenskom periodu, te dobrog općeg stanja pacijenta, oporavljeni pacijent mora da ostane u samoizolaciji u periodu od 14 dana.

Po zvaničnim podacima, u dobojskoj regiji je 16 pozitivnih slučajeva na Covid -19 i pet oporavljenih osoba.

U Tesliću je zaraženo devet, a oporavljena jedna osoba, u Modriči su zaražena tri, a dva pacijenta su oporavljena, u Doboju i Derventi je zaražana i oporavljena po jedna osoba, dok su u Bosanskom Brodu pozitivne dvije osobe na koronavirus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79