Opozicija iz RS-a najavila protestnu šetnju

Opozicija u RS je najavila protestnu šetnju u Banjoj Luci u četvrtak u 18:00 sati u Parku Mladen Stojanović, odakle će se šetati do Trga Krajine.

Kako je rekao Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a, njegova stranka i PDP će tražiti od Centralne izborne komisije BiH otvaranje vreća i ponovo prebrojavanje glasova za predsjednika RS, Narodnu skupštinu RS, kao i za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine.

– Zapisnici su prepravljani, upisivane su 0 za naše kandidate, a članovima biračkih odbora nije dozvoljeno slikanje zapisnika. Na jednom biračkom mjestu na kojem je registrovano 368 glasača , SNSD dobio 539 glasova – rekao je Radović.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a poručio je da je očito došlo do prekrajanje izborne volje građana i to za predsjednika Republike Srpske koja je najvažnija pozicija po Ustavu.

– Evidentirano 35.000 nevažećih glasačkih listova, te na desetine biračkih mjesta gdje Trivić ima 0 glasova što je po njihovim podacima nemoguće – istakao je Borenović.

Kandidatkinja PDP-a za predsjednika RS Jelena Trivić poručila je da neće odustati od borbe za istinu, te navela da je pojedinim članovima biračkih odbora prijećeno, a da su neki od njih i maltretirani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79