Opozicija ne želi letjeti s Dodikom u Brisel: Šarović odbio, Nešić već kupio kartu

Opozicija ne želi letjeti s Dodikom u Brisel: Šarović odbio, Nešić već kupio kartu


 

Lideri političkih partija iz entiteta RS, koji će sutra sa kolegama iz FBiH boraviti u Briselu na sastanku sa predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom izgleda da se ne mogu dogovoriti oko detalja putnog aranžmana.

Naime kako je rekao lider SNSD-a Milorad Dodik neki učesnici iz RS-a su prihvatili, a neki odbili da zajedno putuju na predstojeći sastanak u Briselu službenim avionom Vlade RS-a.

“Učesnicima sastanka u Briselu iz RS-a ponuđeno je da zajedno idemo avionom Vlade Republike Srpske. Neki su prihvatili, a neki odbili pa sad od toga prave jeftinu besmislenu političku priču. Neka idu kako žele i s kim žele. Srećno”, napisao je Dodik na Twitteru.

Kako saznajemo, među onima koji su odbili da putuju sa Dodikom nalazi se lider SDS-a Mirko Šarović, što je potvrdio predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

“Moj dogovor sa Mirkom Šarovićem, predsjednikom SDS-a bio je da zajedno sa predstavnicima vladajućih stranaka otputujemo avionom RS-a. To je avion svih građana RS-a i svih njenih predstavnika. Zašto je gospodin Šarović promjenio odluku i otkazao put pitanje je za njega”, naveo je Nešić.

Nešić je, vidno razočaran, rekao da “tako važan posao nisu u stanju uraditi ogrnuti srpskom trobojkom nego ogrnuti u crno bijelu sliku za i protiv Milorada Dodika”.

“Traže da se mnoge stvari istaknu u rezoluciji, a jedna od njih je da, eto mi osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu. Vjerujem da postoji konsenzus među nama iz RS-a i da ćemo reći da osuđujemo rat, a ne da kvalifikujemo šta je agresija, a šta ne – rekao je Dodik.

Kako stvari trenutno stoje, čini se da konsenzus o kojem Dodik govori i nije baš nepokolebljiv.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija