Opozicija u RS bojkotuje Dodika: Neće prisustvovati sastanku o bojkotu izbora

Foto: Arhiv/Radiosarajevo

Opozicija u Republici Srpskoj neće prisustvovati sastanku koji je sazvao predsjednik NSRS Nenad Stevandić, a koji je zakazan za danas u 14 sati.

Na sastanak su pozvani predsjednici svih stranaka sa sjedištem u RS koje imaju poslanike u NSRS i odbornike u skupštinama gradova i opština, kako bi razgovarali o Izbornom zakonu Republike Srpske i dogovorili nastup na ovogodišnjim lokalnim izborima.

Srpska demokratska stranka (SDS) je već obavijestila Stevandića da neće učestvovati. Predsjednik SDS-a Milan Miličević izjavio je da sastanak predstavlja traženje alibija za izlazak na izbore koje je raspisao CIK, te je dodao: “Mi vam ne trebamo da javnosti saopštite da idete na izbore koje je raspisao CIK. Sami ste odlučili, sami i saopštite.”

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović je također odbio prisustvovati, kritikujući Dodikove poteze: “Preko PDP se neće prati, a šta će raditi sa svojom strankom, baš me briga. Što se nas tiče, neka guta i žabe i krokodile, neka ide svojim putem, ali taj put se neće ukrštati sa našim.”

Poziv su odbili i Nebojša Vukanović te predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić. Trivićeva je izjavila da niko od njih nije naivan da vjeruje u Dodikove laži i ponude za sastanke. “Na kraju krajeva, poslanici Narodnog fronta i opozicije glasali su protiv tog izbornog zakona koji je Dodik gurao u Narodnoj skupštini,” kazala je Trivićeva, dodajući da je implementacija tog zakona pravni košmar.

Opozicija ističe da je evidentno da ne postoji saglasnost unutar vladajuće koalicije po ovim pitanjima, ali da opozicija ima jedinstven stav.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79