Opozicija želi smjenu Grlića-Radmana

Gordan Grlić Radman i vlada učinili su više za Hrvate u BiH nego bilo koja vlada u zadnjih 20 godina, pomogli smo Hrvatima u Srbiji i u Crnoj Gori više nego bilo koja vlada dosad, rekao je.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković branio je svog šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana od opozicionih optužbi da je nesposoban i političkim suparnicima koji traže ministrovu smjenu rekao da vode Hrvatsku unazad.

Dio opozicije inicirao je izglasavanje nepovjerenja ministru vanjskih poslova tvrdeći da nema nikakvu vanjsku politiku, da je popustljiv prema Srbiji, neuspješan u zaštiti prava Hrvata u BiH i da toleriše korupciju u svome ministarstvu.

“Njegovi rezultati su očiti”
No, Plenković kaže da međunarodni položaj Hrvatske nikada nije bio bolji, što potvrđuje ulazak u šengenski prostor i u eurozonu iduće godine.

– Gordan Grlić Radman i vlada učinili su više za Hrvate u BiH nego bilo koja vlada u zadnjih 20 godina, pomogli smo Hrvatima u Srbiji i u Crnoj Gori više nego bilo koja vlada dosad. Narod daje povjerenje onima koji vode Hrvatsku naprijed, a ne onima koji je vode nazad. Mi ćemo pobijediti, vi ćete izgubiti, vanjska politika Hrvatske bit će još snažnija – rekao je Plenković u saboru.

Rekavši da su “njegovi rezultati očiti”, Grlić Radman je još nabrojao ukidanje viza za SAD, dizanje kreditnog rejtinga Hrvatske i razgraničenje s Italijom.

“Žao mi je što vas ovo ne zanima”
– Žao mi je da vas sve ovo ne zanima… Ne borite se vi za hrvatske interese, nego iscrpljujete i sebe i nas – rekao je Grlić-Radman opozicionim zastupnicima. “Hrvatski građani će prepoznati ispraznu narav vaših beskonačnih rasprava”.

Upitao ih je što su oni učinili na vanjskopolitičkom planu i je li im savjest čista te im savjetovao da se umjesto omalovažavanjem vlade bave vlastitim usavršavanjem.

Sabor će o povjerenju Grliću Radmanu glasati u petak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79