Opozicija zvižducima pokušava spriječiti obraćanje Dodika

Poslanici opozicije su galamom i zvižducima pokušavali spriječiti obraćanje Dodika, ali se on nije obazirao na to.

Uoči sjednice NSRS: Begić poklonio Dodiku zastavu NATO-a

Korištenjem pištaljki, galamom i glasnim govorom opozicija u Narodnoj skupštini RS-a večeras je ometala uvodno obraćanje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o Informaciji o dokumentu Program reformi BiH.

Dodik, na čiji zahtjev je zakazano zasjedanje entitetskog parlamenta, i pored nastojanja opozicije da ga omete, pa i uzvicima “izdaja”, nastavio je svoj govor.

Na momente je cijela situacija i njenu bila komična, jer ni jedna strana nije odustajala.

Dodik je u dosadašnjem obraćanju parlamentu govorio od kada su NATO snage pristutne u BiH, ali i naveo da vojna neutralnost ostaje priritet RS te da Program reformi ne prejudicira članstvo BiH u NATO.

Na početku sjednice poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović osporavao je dokument koji je dostavljen poslanicima kao lažni, jer, kako je tvrdio, takav akt nije dostavljen u NATO.

– Hoćemo orginalni dokument – burno je reagirao Vukanović, ali je njegovo izlaganje prekinuto, nakon čega su uslijedile burne reakcije opozicije.

Milorad Dodik, nervozan, pokušava da iznese stavove kako to nije NATO put i ne radi se o aktiviranju MAP-a.

U skupštinskoj sali čuju se zvižduci koje upućuju opozicioni poslanici, kao i uzvici “prevara, prevara”, “izdaja, izdaja”… Opozicioni poslanici Dodika su izbacili iz takta, koji pokušava da “mirno” iznese stavove o tome kako je nastao “Program reformi”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79