Opozicionari u Pljevljama uništavaju objekte, povrijeđena dva Bošnjaka

Neredi u ovom gradu traju od sinoć, otkako je opozicija proglasila pobjedu.

Kamenovano je nekoliko lokala čiji su vlasnici islamske vjeroispovijesti, a bivši član Bošnjačke partije i njegov otac jutros su napadnuti.

Ispred kancelarije Demokratske partije socijalista koja je kamenovana i demolirana parkiran je traktor i blokiran put u tom dijelu grada, piše crnogorski portal Standard.

Uništene su i kancelarije Socijaldemokrata u tom gradu, jedno policijsko vozilo, a sve su uradili građani, pripadnici opozicije kako se navodi, u majicama “Ne damo svetinje – srpska čast”.

Foto: Standard Foto: Standard

Podsjetimo da je od donošenja Zakona o vjeroispovijesti u Crnoj Gori “stanje uzbune”. Srbi koji žive u ovoj državi su se pobunili protiv zakona, organizovali su stotine protesta, litija i autolitija.

Generator litija je uglavnom bila Srpska pravoslavna crkva i srpski građani kojima je cilj “odbrana” imanja ove crkve, a što bi novim zakonom trebalo, između ostalog, pripasti Crnogorskoj crkvi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79