Opravdanja iz Predsjedništva: Džaferovićeva supruga sama platila svoj put u Antaliju

Iz Predsjedništva BiH reagovali su na vijest portala Klix.ba u kojem se govori o odlasku brojne delegacije ove institucije na putovanje u Tursku.

Oni kažu kako su u članku objavljenom na Klix.ba pod naslovom “Predsjedništvo BiH u Antaliju vodi 29-članu svitu, na račun građana putuju i supruge”, izneseni netačni navodi da će supruga člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića boraviti u Turskoj na račun Budžeta Bosne i Hercegovine.

“Sve troškove, koji su vezani za suprugu člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića platila je ona sama i njeno putovanje nema veze sa Budžetom BiH”, saopćili su.

Predsjedništvo BiH u Antaliju vodi 29-članu svitu, na račun građana putuju i supruge

Ranije smo objavili da će članovi Predsjedništva BiH u četvrtak i petak sudjelovat na Samitu Procesa za saradnju u Јugoistočnoj Evropi (SEECEP), koji se održava u Antaliji. Iz BiH najavljena je velika delegacija među kojom su čak i supruge članova Predsjedništva BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79