Oprečne informacije: Da li je u BiH ušlo šest autobusa s pripadnicima vojnih jedinica iz Srbije?

Poznata novinarka Arijana Saračević na svom Twitter profilu, objavila je uzbunjujući informaciju pozivajući se na pouzdan izvor da je da je u BiH ušlo šest punih autobusa s pripadnicima specijalne jedinice Vojske Republike Srbije.

– Jučer je u BiH, na graničnom prelazu kod Zvornika, ušlo 6 punih autobusa specijalne jedinice Vojske Republike Srbije. Gdje su otišli ne znam, ni s kojom namjerom. Moj izvor je pouzdan i s lica mjesta – tvrdi Saračević.

Tim povodom kontaktirana je Granična policija BiH. Glasnogovrnica Franka Vican za portal “Avaza” je rekla kako na području koje pokriva Jedinica granične policije Zvornik, nije evidentiran ulazak autobusa specijalne vojske Srbije.

Podsjetimo, ministar odbrane BiH Sifet Podžić u ponedjeljak je odgodio vojnu vježbu koju su Oružane snage BiH i Vojska Srbije trebale održati na Manjači kod Banjaluke od 9. do 16. oktobra.

Podžićeva odluka naišla je na žestoke kritike iz RS, a predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija zbog ovog poteza je donio odluku o smjeni Podžića, što mora potvrditi i Parlamentarna skupština BiH.

Nedugo nakon tog tweeta, Saračević je objavila novi tweet u kojem citirala izjavu koju je, navodno, dao zamjenik ministra odbrane, Sifeta Podžića.

– Savjetnik ministra odbrane BiH: “Imamo tu informaciju 48 sati. U pitanju je vježba Civilne zaštite. U 6 minibusa su ušli oni, a samo jednom čovjeku je skeniran pasoš.” Dakle, sve je ok, kaže savjetnik, navela je Saračević-Helać na Twitteru.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79