(OPREZ) MAGLA ILI NISKA OBLAČNOST SMANJUJU VIDLJIVOST NA CESTAMA!

Stanje na cestama 23. 11. 2018. u 07 : 55 sati

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i ponegdje u višim predjelima, magla ili niska oblačnost smanjuju vidljivost. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Blažuj-Konjic-Drežnica, M-16.2 Jablanica-Prozor, M-5 Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ, M-14.2 Bosanski Petrovac-Drvar i M-15 Priluka-Glamoč-Mlinište, te šire područjeDoboja i Mrkonjić Grada. Kolovoz je mjestimično vlažan, a učestali su i sitniji odroni.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Dani vikenda su pred nama, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.

Napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79