OPREZ! NE NASJEDAJTE: OPASNA PREVARA

NE NASJEDAJTE Opasna prevara u BiH: Tamnoputi muškarac crne kose i duže brade u crnom Audiju sa stranim tablama pljačka koga stigne!

Upozorenje jedne Sarajke očigledno je otvorilo Pandorinu kutiju, pa je odmah veliki broj korisnika Facebooka podijelio svoja iskustva sa prevarantima.

Tamnoputi muškarac crne kose i duže brade u crnom Audiju sa stranim tablama hara širom BiH pokušavajući prevariti građane BiH nudeći im lažno “Zepter” pouđe ili na poklon ili po jako niskoj cijeni.

Uprkos tome što je priča o njemu i njegovim pokušajima objavljena u medijima, očigledno njega i nekoliko njegovih “kolega” to nije omelo, te su se ponovo počeli baviti “starim poslom”.

Sarajka J.P. uputila je apel na Facebooku kako bi skrenula pažnju građanima da ne nasjedaju na njihove prevare jer ih je u proteklih mjesec dana već dva puta vidjela u naselju Koševsko Brdo.

Oni koji su se našli na meti prevaranata kažu da jedan čovjek izađe iz auta i nudi posuđe starijim osobama koje sretne ispred zgrada dok ga još nekoliko muškaraca čeka u autu. Muškarac koji direktno razgovara sa ljudima prema riječima građana ima čudan akcent i obično tvrdi da je iz Mađarske. Nekome ponudi posuđe na poklon jer “ne zna šta će s njim s obzirom na to da ga ne može prevesti nazad preko granice” dok drugima tvrdi da se radi o pravom Zepter posuđu kojeg nudi po akcijskoj cijeni. Ko pristane da uzme posuđe prevarant sa njim ide do stana da bi mu pomogao da ga unese a potom mu traži novac ili zlato.

Iz firme “Zepter” objasnili su da se ne radi o njihovom posuđu te da se građani ne bi trebali pouzdati u takve načine kupovine i navodne poklone i akcije.

“Zepter posuđe mogu kupit ili u našem ili u bilo kojem uredu ili posredstvom svog saradnika. Naši proizvodi su zapakovani i dolaze sa fakturom nakon što se sklopi ugovor s kupcem. Sve je transparentno i ne može biti prevara”, kazali su za Faktor iz Zeptera.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments