Oprez svim vozačima, na putevima ima ugaženog snijega!

Na dionicama preko planinskih prevoja mjestimično ima ugaženog snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve: Sarajevo-Vogošća, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Rogatica, Trnovo-Foča, Han Pijesak-Vlasenica, Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Kupres-Šuica. Snijega na kolovozu ima mjestimično i na putevima na širem području Jajca i  Tomislavgrada, kao i prema graničnim prelazima Kamensko i Prisika. Skrećemo pažnju i na povremene i mjestimične sniježne vijavice. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i na ostalim dionicama, gdje je zbog niskih temperatura moguća poledica. Posebnu pažnju skrećemo na puteve u višim predjelima, kao i na mostove i prilaze tunelima.

Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Vozače koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim i jutarnjim satima.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na  graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79