Oprez vozači: Dva nova radara ”love” vozače u Konjicu

Nedavno su postavljeni radari i na području općine Konjic i to na magistralnom putu M17 u mjestu Čelebići blizu osnovne škole i ulici Kolonija, prenosi portal Novi Konjic.

Sama pojava radara utjecala je na to da vozači voze sporije, a kazne su velike za prekoračenje brzine. Kroz Koloniju je ograničenje 50 kilometara na sat i po mišljenju Nuhića to je izuzetno veliko imajući u vidu da preko 10 kilometara na sat nema ograničenje.

Brzina kretanja kroz Koloniju treba biti ograničena na 40 kilometara na sat i to od motela Konjic do Trešaničkog mosta – ističe Nuhić.

Novčana kazna za prekoračenje brzine od 10-20 kilometara na sat je 50 KM fiksno. Od 20-30 kilometara na sat kreće se od 100 KM do 300 KM i izriče se zaštitna mjera upravljanja vozilom. Preko 30 kilometara na sat kazna je između 400 KM do 1.000 KM uz ostale zaštitne mjere, a kazne važe i za naseljeno i nenaseljeno područje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79