Oprez vozači: evo gdje je padala ledena kiša

U većem dijelu naše zemlje ovoga jutra saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu. Na pojedinim dionicama na širem području Sarajeva, Brčkog, Odžaka, Goražda i Foče tokom noći i jutra padala je ledena kiša, pa je moguća poledica. I na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima može se očekivati poledica. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a učestali su i odroni, pa vozačima savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Vozače koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori na GP Hum-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Dani vikenda su pred nama, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79