Oprez vozači: ove ulice će biti blokirane u Sarajevu

Na olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” večeras će svečano biti otvoren Evropski omladinski  olimpijski festival – EYOF 2019., najveći sportski događaj u Bosni i Hercegovini od 14. zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu.

Zbog ceremonija otvaranja, u nekoliko sarajevskih ulica danas će doći do privremene ili potpune obustave saobraćaja.

Zbog provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja zimskog olimpijskog festivala ‘EYOF 2019.’ u periodu od 07- 17.02.2019. godine, zabranjuje se saobraćaj u ulici Mustafe Pintola (od spoja sa ulicom Mala Aleja do kraka istoimene ulice koja vodi do Doma zdravlja „Ilidža“) i u ulici Nova Butmirska cesta-novoizgrađena saobraćajnica uz rijeku Željeznicu (od raskrsnice sa ulicom Dr. Mustafe Pintola do mosta Alije Izetbegovića, u vremenu od 07 do 23 sati).

U vremenu od 12 do 23 sati, doći će do zabrane saobraćaja u ulici Patriotske lige-obilaznica pored Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase (od ulice Patriotske lige do ulice Alipašina).

Zabrana se neće odnositi na vozila učesnika i zvaničnika ceremonije otvaranja ‘EYOF-a 2019.’ i svih ostalih vozila iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BIH, te neometan prolaz vozila medicinskih službi.

U vremenu od 08 do 23 sati, doći će do zabrane zaustavljanja i parkiranja u ulici Betanija (od raskrsnice sa ulicom Alipašina do ulazne rampe za Pedijatrijsku kliniku KCUS).

U vremenu od 12 do 23 sati, dolazit će do povremene kratkotrajne zabrane saobraćaja u jednoj traci u ulici Alipašina (od raskrsnice sa ulicom Titova do raskrsnice sa ulicama Patritoske lige i Betanija).

(Hayat / Foto: Arhiv)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments