Opština u BiH novac za novogodišnje ukrase donira u humanitarne svrhe

Općina Bosanska Krupa ove će godine novac u budžetu planiran za kupovinu novogodišnjeg ukrasa usmjeriti u humanitarne svrhe, za pomoć u liječenju svojih teško oboljelih građana Amira Badnjevića i Saliha Šarića.

Obojica imaju ozbiljne i kompleksne zdravstvene probleme zbog čega liječenje moraju nastaviti van granica naše zemlje a to iziskuje velika finansijska sredstva. Zbog toga su pokrenute humanitarne akcije prikupljanja kojima se ovoga puta, odlukom načelnika Armina Halitovića, priključuje i Općina Bosanska Krupa.

Na Amirov i Salihov račun uplatit će po 5.000 KM.

“Mislim da će puno ljepši ukras našeg grada biti radost i osmijeh Amira i Saliha i njihovih porodica, prijatelja, kada dobiju bitku za život. Nadam se da će se to desiti uskoro, uz pomoć mnogo dobrih ljudi, prvenstveno naših Krupljana iz svih dijelova svijeta”, kaže načelnik Halitović.

Tridesetrogodišnjem Amiru Badnjeviću, inače studentu medicine, dijagnosticiran je karcinom, a četrdesetpetogodišnjem Salihu Šariću aneurizma i disekcija aorte. Godinama se bore sa opakim bolestima. Da bi preživjeli moraju u inozemstvo na liječenje, a za to neophodna sredstva još nisu prikupljena pa svi oni koji žele novac i dalje mogu donirati uplatom na račune koji su dostupni u javnosti.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79