Optužen da je oteo Nenada iz Bijeljine: Drugi put ukinuta presuda kikbokseru Draganu Cerovcu

Optužen da je oteo Nenada iz Bijeljine: Drugi put ukinuta presuda kikbokseru Draganu Cerovcu


Vrhovni sud RS-a ukinuo je presudu Draganu Cerovcu na šest mjeseci zatvora zbog učešća u otmici Nenada Jakovljevića iz Bijeljine.

Iz Vrhovnog suda RS-a nam je potvrđeno da je uvažena žalba odbrane i ukinuta presuda, te predmet vraćen na novi postupak.

Ovo je drugi put da se Cerovcu ukida presuda koju je donio sud u Banjoj Luci, a već je proveo više od godinu u pritvoru.

Prvi put je bio osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog učešća u otmici Jakovljevića, a on ga je ranije tokom suđenja amnestirao od krivičnog gonjenja.

Odlukom sudskog vijeća, ranije je proglašen krivim da je u sastavu grupe, u kojoj su bili i odbjegla braća kik bokseri Miljan i Ljuban Vidović iz Bijeljine, oteo Jakovljevića 14. maja 2018. godine.

Prema navodima optužnice, žrtva je silom, prijetnjom i batinama natjerana da potpiše i ovjeri ugovor kojim priznaje da duguje 16.000 KM Fikreti Mušanović, majci boskera i učesnika rijalitija “Parovi” Đorđa Tomića koji je s Vidovićima blizak prijatelj.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija