Optužen za silovanje svoje djevojke: Uskoro presuda Denisu Sadikoviću

Iznošenjem dokaza odbrane u Kantonalnom sudu Sarajevo završen je dokazni postupak u predmetu protiv Denisa Saikovića, kojeg Tužilaštvo KS tereti za silovanje M. Š. u stanu u naselju Alipašino Polje.

Ostavio suprugu

Završne riječi u ovom predmetu zakazane su za 6. maj, nakon čega će opruženom biti izrečena presuda.

Iako je odbrana tražila da suđenje bude zatvoreno za javnost samo u dijelu kada bude ispitivana M. Š., Sudsko vijeće je odlučilo da postupak do kraja bude zatvoren za javnost.

Na početku suđenja, u junu prošle godine, Sadikovićev branilac, advokat Senad Kreho je u uvodnoj riječi u potpunosti osporio navode iz optužnice te kazao da će odbrana dokazati da nije bilo silovanja. Kreho je napomenuo da je oštećena u vezi sa Sadikovićem bila osam mjeseci te da je Denis zbog nje ostavio svoju suprugu Ajlu.

Denis Sadiković je bio uhapšen 9. januara. U istrazi je negirao krivicu za silovanje, kao i da je M. Š. onemogućio da napusti stan, zbog čega se optužnicom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo tereti i za krivično djelo protupravno lišenje slobode.

Danima u stanu

Optuženi je u istrazi tvrdio da je pristanak na seksualni odnos bio obostran. Negirao je i da je djevojku držao tri dana zaključanu u stanu, tvrdeći da je ključ sve vrijeme bio u vratima te da je, na kraju, ona sama i napustila stan.

Priznao je da su se posvađali te da ju je on tom prilikom udario po licu i bacio o zid, ali i da je ona njega gađala telefonom.

Ljekari su konstatirali da je djevojka zadobila lakše povrede na glavi, lijevoj strani lica, oka, ramena i nadlaktice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79