Optužena Mostarka koja je policijskim vozilom udarila motociklistu

Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je optužnicu, koju su u Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona podigli protiv Irine P. (33) iz Mostara, zbog ugrožavanja javnog prometa uslijed čega je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Prema optužnici, Irina P. se tereti da je 1.septembra 2019. godine u mjestu Veljaci, kod Ljubuškog, na lokalnoj cesti prema kupalištu „Koćuša“ upravljajući vozilom Golf 7, MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona izazvala saobraćajnu nezgodu u kojoj je oštećeni P.I.D (20) ,koji se kretao motociklom Yamaha-Cygnus, zadobio teške tjelesne ozljede u vidu višestrukih prijeloma kostiju.

Nedugo nakon nesreće u medijima su se iznosile informacije o tome da se ovaj slučaj pokušava zataškati, jer je, kako se navodilo, službenim automobilom upravljala kćerka zaposlenika MUP-a HNK, Zorana P. Kako saznajemo, Zoran P. je u međuvremenu penziosan.

Iz MUP-a ZHK su tada nakon obavljenog uviđaja objavili kako je utvrđeno da je da je „u saobraćajnoj nesreći učestvovalo vozilo marke Golf 7 , vlasništvo MUP-a HNK, kojim je prema prijavi upravljao Z.P., zaposlenik navedenog Ministarstva i motocikl marke „Cygnus“ bez reg. oznaka kojim je upravljao P.I.D. (2000.)“ prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79