Optuženi Benjamin Arslanagić (21) je bio uračunljiv kada je automobilom namjerno udario Vedada Ibrahimovića

Benjamin Arslanagić (21), koji je optužen za ubistvo Vedada Ibrahimovića, bio je u vrijeme izvršenja krivičnog djela uračunljiv, rekao je jučer u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu vještak neuropsihijatar Abdulah Kučukalić, ističući da je optuženi negirao da je djelo počinio namjerno.

– Oštećeni je bježao, a on je htio da ga spriječi u tome i da mu prepriječi put. To je optuženi izjavio tokom vještačenja, pojasnio je Kučukalić, navodeći da je Arslanagić sposoban da prati sudski postupak.

U sudnici je iskaz dao i Nijaz Smajić, sudski vještak za vatreno oružje i mehanoskopiju, koji je naveo da je predmet njegovog vještačenja bio džepni preklopni nož koji je izuzet sa lica mjesta. Na pitanje advokata Omara Mehmedbašića od koga je nož oduzet, Smajić je kazao: “Nije pisalo”, piše Oslobođenje.

Arslanagić, koji se trenutno nalazi u KPZ-u Sarajevo, tereti se da je 27. marta 2021, vozeći Nissan Almeru u kojem su bile još dvije osobe, nakon što je ugledao Ibrahimovića, zaustavio vozilo, otvorio prozor i rekao mu: “Kako ćemo ono riješiti, dođi ovamo i uđi s nama u auto ili ću te zgaziti.” Maloljetnik koji je bio s optuženim u automobilu izašao je s nožem u ruci i krenuo prema oštećenom koji je počeo bježati. Nakon što su ga stigli u Ulici Kotromanića u blizini SCC-a, Arslanagić ga je udario automobilom, a Ibrahimović je ubrzo preminuo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79