Optuženi priznaje, Sud ga ne sluša

U Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Dejanu Zariću (22), koji se tereti da je u septembru prošle godine na Dolac-Malti pokušao likvidirati Muamera Pauneskua (37). Optuženi Zarić ranije se pokušao nagoditi s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, ali je sporazum o priznanju krivice propao.

Zarić, međutim, nije odustao te je opet dva ročišta zaredom govorio da je kriv. Advokat Omar Mehmedbašić najavio je neuropsihijatrijsko vještačenje Zarića i zakazano je iznošenje završnih riječi Tužilaštva i odbrane.

Na Pauneskua su pucali Zarić i njegov prijatelj te su ga po dva puta iz pištolja pogodili u glavu i tijelo. Muamerova djevojka Aldina Džindo unajmila je stan u ulici Envera Šehovića, u kojem je boravila s njim. Tog dana kad je ranjen, prijavila ga je za nasilje, zbog čega je intervenirala policija, piše Avaz.

Navodno joj je Muamer uzeo ključ od stana i nije joj ga htio vratiti, prijeteći da će je proganjati dok je živ. Muamer je te noći kad je napadnut, sjedio u nargila baru “Hurem” u ulici Envera Šehovića. Napadači su trčali za njim sve do parkinga na raskrsnici ulica Malta i Bugojanska, gdje su ga stigli. Tu su ga pogodili i on je pao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79