Optužnica podignuta protiv Ivana Vrdoljaka zbog 5-godišnjeg nasilja u porodici

Okružno javno tužilaštvo u Doboju podiglo je optužnicu protiv 36-godišnjeg Ivana Vrdoljaka zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Optužnica je potvrđena 7. septembra 2023. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju.

Prema optužnici, Vrdoljak se tereti da je u periodu od 2018. godine pa sve do 15. augusta 2023. godine, u porodičnoj kući u Doboju, sistematski ugrožavao psihički i fizički integritet svoje supruge V.D. Optužen je za fizičke i psihičke napade na suprugu, uključujući fizičke udarce, lupanje stvari po kući i prijetnje, a sve to u prisustvu maloljetne djece.

Najnoviji incident koji je dovelo do podizanja optužnice dogodio se 15. augusta 2023. godine nakon 22:30 sati.

– Zadao joj je udarac šakom po licu, a potom uhvatio za uho i kosu i vukao po travi, a sve je to trajalo nekih 15 do 20 minuta, a za to vrijeme joj je govorio kako nije sposobna odgajati djecu i da li je gledala snimak iz Gradačca, a kada su ušli u kuću, oštećena je otišla u sobu gdje su se nalazila njihova maloljetna djeca sin … (rođen 2012. godine) i kćerka … (rođena 2016. godine). Optuženi se oštećenoj obratio rječima da je ona pokvarila djecu, da ih nije znala vaspitati, a potom istoj u prisustvu djece zadao udarac otvorenom šakom u predjelu glave, od kojih udaraca je oštećena zadobila tjelesne povrede u vidu krvnog podliva iznad i ispod desnog oka, u predjelu desne nadlaktice i zadnje strane lijeve ušne školjke- navodi se u optužnici.

Nakon fizičkog napada, Vrdoljak je razbio sve telefone u kući, dok su djeca počela plakati. Optuženi je i dalje prijetio i govorio da su svi problemi krivi roditeljima oštećene, prijeteći čak i smrću.

Osnovni sud u Doboju produžio je pritvor optuženom Vrdoljaku, a pritvor može trajati najduže godinu i 6 mjeseci od potvrđivanja optužnice, uz redovnu sudsku kontrolu. Optuženi će se suočiti s pravdom pred sudom zbog ozbiljnih optužbi za nasilje u porodici, a sudski postupak će utvrditi njegovu odgovornost za navedene zločine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79