Optužnica protiv državljanina BiH zbog napastovanja i krađe u Rijeci

Optužnica protiv državljanina BiH zbog napastovanja i krađe u Rijeci


Riječko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 26-godišnjeg U.S., državljanina Bosne i Hercegovine, s adresom boravišta na širem riječkom području, zbog optužbi za silovanje i krađu.

Prema optužnici, U.S. je u maju prošle godine, iskoristivši alkoholisanost mlađe ženske osobe koju je upoznao tokom izlaska, prevarom odveo u napuštenu kuću gdje ju je silovao i opljačkao.

Žrtva je dan prije stigla iz Zagreba u Opatiju na razgovor za posao i nagovorila poznanika da je vozi u Rijeku gdje su popili bocu vina. Nastavila je izlazak sama u klub gdje je upoznala U.S. Na riječkom trgu, u alkoholisanom stanju, tražila je autobusku stanicu, a U.S. je ponudio pomoć, ali ju je umjesto toga odveo u napušteni dom.

Žrtva je ispričala da se probudila gola u nepoznatom krevetu bez plahti, sa skrivenom odjećom ispod kreveta i ukradenim novcem (1100 eura iz novčanika i 10.000 eura iz torbice). Policija je sljedećeg dana pronašla U.S. s njenim mobilnim telefonom. Optuženi se branio šutnjom, ali tužilaštvo smatra da su pronađeni mobilni telefon, DNK dokazi na žrtvi i masnice na njenom tijelu dovoljni za podizanje optužnice.

U.S. se tereti za silovanje žrtve dok je bila omamljena alkoholom i nesposobna da se odupre, te za krađu novčanog iznosa od ukupno 11.100 eura.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija