Optužnica protiv Nemanje Ćutkovića iz Doboja: Tukao suprugu i prijetio da će joj ubiti strica i sebe

Foto: CH

Okružno javno tužilaštvo u Doboju podnijelo je optužnicu protiv tridesettrogodišnjeg Nemanje Ćutkovića, poznatog pod nadimkom Ćutko, zbog nasilja u porodici i ugrožavanja sigurnosti.

Optužnica se odnosi na incident koji se dogodio 15. januara, kada je Ćutković fizički napao svoju vanbračnu suprugu R.K. i prijetio ubojstvom njenom stricu S.K.

Prema navodima optužnice, sukob je eskalirao kasno uvečer kada je Ćutković nasilno ušao u kupatilo gdje se R.K. zaključala nakon svađe.

On je skinuo vrata kupatila, više puta ju je ošamario, a potom je oborio na pod gdje je nastavio verbalno je napadati.

Incident je kulminirao kada je Ćutković iz kuće otišao uzimajući sa sobom lovačku pušku i municiju.

Sutradan je, pred dadiljom, učitao municiju u pušku, izjavivši da će ubiti S.K. i zatim sebe. Ova prijetnja je S.K. izazvala ozbiljan strah za vlastitu sigurnost.

Ukoliko se optužnica dokaže na sudu, Nemanji Ćutkoviću prijeti zatvorska kazna do tri godine, što odražava ozbiljnost prijetnji i nasilnog ponašanja prema članovima porodice i šire.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79