Optužnica protiv šefice restorana: Fatima odgovorna za trovanje osam radnika pokvarenim makaronama, rižom i đuvečom

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Fatime Suljić iz Lukavca, koja nije ranije osuđivana, jer je 29. avgusta prošle godine na području Maglaja, u mjestu Liješnica kao odgovorna osoba u restoranu „Quadro plus“, a koji se nalazi u objektu „NatronHayat“ izazvala trovanje hranom osam radnika.

Mikrobiološki kriteriji

Kako se navodi u optužnici Suljić je u svojstvu rukovodioca podružnice, kao odgovorna osoba, vršeći proizvodnju, preradu i prodaju namirnica puštala u promet sastojke škodljive za zdravlje ljudi, a koji ne zadovoljavaju mikrobiološke kriterije, piše Avaz.

Inspektori su pronašli bakteriju stafilokok u makaronama s povrćem, riži i đuveču, kolji su toga dana bili na meniju.

Nehigijenski postupak

Također, u istrazi je utvrđeno da se s hranom postupalo nehigijenski, odnosno da nije adekvatno čuvana. Radilo se o ustajaloj i pokvarenoj hrani lošeg mikrobiološkog kvaliteta, a prema navodima optužnice Suljić je je kao rukovodilac podružnice bila svjesna da takve namirnice predstavljaju opasnost za zdravlje ljudi.

Tako je kod osam radnika koji su jeli tu hranu izazvala trovanje, a zbog čega su se duže vremena liječili u zeničkoj bolnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79